PODRUGA izdod debijas albumu un aicina uz prezentācijas koncertu

PODRUGA izdod debijas albumu un aicina uz prezentācijas koncertu

2022. gada 29. septembris
Svelmainā alternatīvā popa grupa “PODRUGA” izlaiž savu debijas albumu “SEXTASY”, kas iekļauj šovasar izdotos singlus “Don’t Let Me Down” un “SURRENDER”. 
Grupas “PODRUGA” sastāvā ir Alise Stefanoviča (vokāls, taustiņinstrumenti, flauta),
Ričards Dauksts (ģitāra, taustiņinstrumenti), Jana Petkus (basģitāra) un Kārlis Lazdovskis
(bungas). Grupa darbību uzsākusi 2016. gadā. Līdz šim ir izdoti pieci singli un Polijas radio
stacijas Radio Centrum augstu novērtētais minialbums „YPA!”, nospēlēti koncerti Baltijā.

“Sextasy” tika sarakstīts mājīgā būdiņā meža vidū, grupas dalībniekiem, siltu jūtu
ieskautiem, sēžot pie kamīna. Šādā atmosfērā PODRUGA savā albumā klausītājus ierauj mīlas līkloču stāstā, kas sākas ar neveiklo iepazīšanos brīdi un beidzas ar sekstāzi. Muzikāli albumā saplūst 90-o gadu elektronika, franču jutekliskums un ritmi, kas liek gurniem kustēties līdzi. Albuma nosaukuma iedvesma ir nākusi no Hot Chocolate 1975. gada hita “You Sexy Thing”. Ierakstu un producēšanu veicis Edvards Broders (The Bad Tones) „Red House” studijā Rīgā. Māsteringu veica Alberts Levics (The Bad Tones).
Albuma prezentācijas koncerts norisināsies 7. oktobrī Rīgā, Vagonu Halle (Vagonu iela 21). Grupa prezentēs albumu īpašā sastāvā, grupas dalībniekiem pievienojoties Alisei
Golovackai (Nova Koma, Perestroika, Orbitrons), Staņislavam Kuļikovam (Martas Asinis, DZ, Nikto), Adrianam Grīnam (Chomsky Chess Club, Les Attitudes Spectrales, DZ) un Kristiānai Kārkliņai (Eschatos, Pamirt). Koncerts būs papildināts ar īpašām mākslas perormancēm. Pasākumu iesildīs R&B komponists Andrejs Gradinārovs. Pēc koncertiem vakaru turpinās DJ Burzma, PRIVATAZONA un 3STATE. 
Subscribe
Notify of

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes