Grupa “Pirmais Kurss” izdod minialbumu “El Printer”

Grupa “Pirmais Kurss” izdod minialbumu “El Printer”

2022. gada 24. marts

Humorroka grupa “Pirmais Kurss” 20. martā izdod minialbumu “El Printer” un izsludina albuma
prezentācijas koncertu 20. aprīlī klubā “Piens”. Minialbums (EP) “El Printer” ir pieejams visās
mūzikas straumēšanas vietnēs.

Arī “Pirmais Kurss” seko jaunākajām tirgus tendecēm – atkritumu izvešanas cenu pieaugumam, un pārsteidz klausītājus, izdodot 3,5 dziesmu EP (minialbumu) “El Printer”, kurā ir dzirdamas sekojošas dziesmas: “Los Atkritums”, “Como Spiediens”, “No Peso” un “El Printer”.

Klausies minialbumu “El Printer”: www.ej.uz/elprint

“Nu tad beidzot arī mums ir skaidrs, kas ir EP – El Printer. Mums kā grupai bija interese noskaidrot, kas ir tie EP, ko citas grupas izdod. Mums iznāk tikai singli vai albumi, tāpēc arī mēs lecām iekšā piedzīvojumā, lai saprastu, kas ir EP un kā to ierakstīt. Izrādās tā pirmsākumi meklējami senajā Meksikā, tāpēc arī EP dziesmu tēmas uzreiz bija skaidras. Galvenie mūsu dziesmu influenceri – kaktuss, sombrero un pa karstam Karlos Santana ģitāras solo,” raksturo albumu Kārlis Zemītis.

Minialbuma “El Printer” skanējums ir radies, atceroties grupas “Pirmais kurss” muzikālos pirmssākumus, kas savā esencē ir viegls un nepiespiests. Dāvis Mazurenko stāsta: “ Tapšanas gaitā uzticējāmies pašu sajūtām un pārāk neierobežojām radīšanas procesu ar liekiem uzdevumiem, līdz ar to muzikālais materiāls tapa ātri un viegli. Tas ir tīrs kā svaiga gaisa malks netīrā istabā, skanīgs kā pēdējie 2 eiro tavā makā un ciets kā spiediens.”

Grupas dalībnieks Francis Upaciers, raksturojot minialbumu, uzsver “Šī mūzika, manuprāt, iezīmē ceļus, kas kartē nav redzami. Vai, paskatoties spogulī, Tu sev vari pateikt – jā, es tur biju, un tas esmu es? Tāpēc dažreiz vajag paskatīties uz sevis no malas, kā to dara, piemēram, profesionāli droņītāji, kalibrējot savu lidaparātu”.

Visu piedzīvojumu rezultātā grupa “Pirmais Kurss” savus albumus drukā paši un ielūdz visus uz albuma prezentācijas koncertu 20. aprīlī klubā “Piens”, kurā skanēs jaunās un vecās dziesmas.

Skaties “El Printer” video:

Minialbuma vārdu un mūzikas autori: Dāvis Mazurenko, Francis Upaciers, Kārlis Zemītis. Ieraksta bundzinieks ir Matīss Repsis. Ieraksts – Kārlis Šteinmanis. Masters – Arnis Račinskis. Producents un mikss – Dāvis Mazurenko.

Grupā spēlē Francis Upaciers (ģitāra, vokāls), Kārlis Zemītis (taustiņi, bass, vokāls) un Dāvis Mazurenko (ģitāra, vokāls).

“Pirmais Kurss” ir normālu jauniešu kolektīvs, kas brīvajā laikā spēlē foršu mūziku. Puiši uz goda, savā divpadsmit gadu pastāvēšanas periodā nospēlējuši koncertus visā Latvijas teritorijā un izdevuši albumu “Problēmas”, kas vēsta par sasāpējušām tēmām – neveiksmīga jauna auto iegāde, šķūņa būvniecības process, problēmas ar matiem un internetu. Koncertos spēlē orģinālmūziku un atsevišķus Latvijas mūzikas šedevrus. Mūziķis Intars Busulis atzinis: “Šī ir pasaules grupa nr. 1 Latvijā!”

Informāciju sagatavoja:
Inga Zālīte – grupas “Pirmais Kurss” mediju pārstāve

Subscribe
Notify of

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes