Duets “Violin Diivas” izdod savu pirmo oriģināldziesmu “Dod spēku nesalūzt”

Duets “Violin Diivas” izdod savu pirmo oriģināldziesmu “Dod spēku nesalūzt”

2022. gada 10. marts

Duets “Violin Diivas”, kas līdz šim uzstājies ar meditatīvās mūzikas koncertiem un izglītojošiem projektiem, nāk klajā ar savu pirmo oriģināldziesmu. Duetā apvienojušās divas talantīgas, radošas multiinstrumentālistes Inese Fedorovska un Lelde Zaržecka. Abu veiksmīgi realizēto projektu sarakstā ir nodarbības “Redzēt skaņu” un “Dziesmai pa pēdām” programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros.

Reaģējot uz šī brīža notikumiem Ukrainā duets “Violin Diivas” izdod savu pirmo dziesmu “Dod spēku nesalūzt”. Duets uzskata, ka mūzikas spēks slēpjas tās spējā uzrunāt cilvēkus emocionāli, bet nevar noliegt, ka dziesmas rindiņas, kas tika rakstītas pārvarot personīgas grūtības, nu ir pārvērtušās par eksistenciāliem izdzīvošanas saucieniem (“..Sīzifs Dievu lūdz, dod spēku nesalūzt!..”). Dziesmā pieminētais Sīzifs, kurš plašāk zināms no sengrieķu mitoloģijas, ir nonācis tādā izmisuma stāvoklī, ka pat viņš ir spiests lūgt palīdzību Visaugstākajam. Un arī mūziķi, kā cilvēki, caur sevi laiž visu notiekošo, jo tas ir mākslas uzdevums – atspoguļot notikumus, arī ja tie ir skumji, šausminoši, sāpīgi.

Vairāk par dziesmas ideju stāsta “Violin Diivas”: “..Mūsu pirmās dziesmas izdošanu gaidījām ar nepacietību, jo ietvērām tajā ļoti personīgus pārdzīvojumus. Iedziļinoties dzīves notikumos, kurus labprāt gribētos atstāt pagātnē, mēģinājām skatīties uz sāpēm caur izpratni un cerību. Leldes gadījumā tas ir bērniņš, kurš nolēma neierasties šajā pasaulē, savukārt Inesei tās ir piedzīvotās sāpes ikdienā, ko izraisa laimas slimība. Tomēr šobrīd mūsu pieredzes šķiet sīkumainas uz tā fona, kas jāpiedzīvo tādām pašām sievietēm Ukrainā – vai jāpavada naktis putekļos bumbu patvērumā vai jāšķerso robeža nezinot, kas sagaidīs tās otrā pusē. Vēlamies, lai šī dziesma dziedē, uzmundrina, lai dod spēku nesalūzt!..”

Dziesmas mūzikas, vārdu autores ir Lelde Zaržecka un Inese Fedorovska, dziesmas aranžiju veidoja Agnese Rozniece, mikss un masters – Reinis Kārkliņš, producents – Pēteris Lunde, skaņu ieraksta režisors Jānis Aišpurs. Tā kā dziesma ir rakstīta no divu personīgu notikumu skatupunkta, tai tika izveidots lirikas video, kura centrā ir vizualizētas dziesmas autores un atspoguļotas viņu emocijas. Radošajā komandā piedalījās operators Mārtiņš Cēsnieks, fotogrāfe Aleksandra Vdovenko, stiliste Elizabete Džeina Rubene, make-up māksliniece Dace Kļaviņa. Īpašu paldies duets vēlas teikt skaisto tērpu māksliniecei Unai Bērziņai, mūzikas salonam “Salons Mūzika” un, protams, visai “Zvaigznājs” komandai.

Relīzi sagatavoja:
Vivita Leismane

Noklausies dueta “Violin Diivas” jauno dziesmu:

Subscribe
Notify of

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes