Projekts “Redzēt skaņu”

Projekts “Redzēt skaņu”

2021. gada 11. marts

Vakar, 10. martā, Radio SWH Spin rubrikā SPINAVA viesojās vijolniece Inese Fedorovska, lai pastāstītu par projektu “Redzēt skaņu”.

Projektu “Redzēt skaņu” izveidojušas 2 brīnišķīgas vijolnieces – Inese un Lelde. Projekta mērķis ir organizēt nodarbības par skaņu, dzirdi un stīgu mūzikas instrumentiem ar zinātnisku pieeju.

“Ideja sākās pagajušā gadā. Pagaišgad bija dziļas ziemas periods, jo īpaši mūziķiem. Mēs domājām, ja mēs būtu skolnieces, tad kāda veida stundas mēs gribētu redzēt. Tad mēs sapratām, ka mēs varam jebkuru pop dziesmu nospēlēt uz vijolēm un izveidot foršu mūzikas stundu ar piemēriem. Īpašais ir tas, ka vienas mūzikas stundas laikā var redzēt gan populārās mūzikas piemērus, gan mazliet arī klasiskās mūzikas piemērus, kā arī apgūt fizikas knifiņus (vieglā un saprotamā veidā).”- stāsta vijolniece.

Vijolniece Inese stāsta, ka arī šī brīža esošajai situācijai ir kādas pozitīvas lietas, kā piemēram: “Pozitīvi tas, ka mums šobrīd ir digitāla apmācība. Ja kādreiz braucot pa skolām, bija viss diezgan ierobežots, varējām apmeklēt vienu skolu, tad tagad var vienu stundu noskatīties lielāks daudzums cilvēku.”

Projekts ir jau sācies, kā arī ir apstiprināts skolas somas programmā.  Uzzini vairāk par šo projektu klausoties pilnu interviju ar Inesi!

 

Subscribe
Notify of

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes