Par to, kas aktuāls izglītībā

Par to, kas aktuāls izglītībā

2021. gada 31. marts

Vakar, 30. martā, Radio SWH Spin studijā viesojās Liepājas Izglītības pārvaldes pārstāve Baiba Bolšteina, lai pastāstītu par aktuālo izglītībā.

Attālinātais mācību process kādam izraisa sajūsmu, bet kādam izraisa mazliet pārdzīvojuma sajūtu, jo nav iespēja satikties ar saviem klasesbiedriem.

Skolotājiem neiet vienkārši, skolotājiem jādarbojas ar tehnoloģijām, jābūt radošiem, jānotur bērnu un jauniešu uzmanība, tomēr ir gan, kas pozitīvs, kas negatīvs, stāsta Baiba.

Šobrīd top jauns bērnudārzs jeb jauna pirmskolas izglītības iestāde ar nosaukumu “PRĀTNIEKS”. Šī nosaukuma tapšanā, izvēlē tika iesaistīta sabiedrība, tika izveidots konkurss.

Tomēr rodas jautājums par to, kas notiek ar eksāmeniem 9. un 12. klasēm.

Pārbaudījumi 9. klasēm:

9. klašu skolēni eksāmenus nekārtos, bet kārtos diagnosticējošos darbus. Izglītojamiem obligāti būs jānokārto divi pārbaudes darbi- latviešu valodā un matemātikā. Pēc izvēles būs iespēja papildus nokārtot pārbaudījumu kādā no svešvalodām un dabaszinībās. Darbi tiek vērtēti procentuāli, tas neietekmē skolēnu atzīmes, tā ir diagnostika, lai pārbaudītu zināšanas.

Pārbaudījumi 12. klasēm:

Maijā plānots pārceltais svešvalodas eksāmens. Ir jānokārto 3 eksāmeni- svešvalodā, matemātikā un latviešu valodā. Pēc izvēles skolēni varēs kārtot vēl papildus eksāmenus.

Kādu jaunumu piedāvā ZIIC? Tāpat uzzini vairāk par topošo bērnudārzu un skolēnu pārbaudījumiem intervijā ar Baibu.

 

Subscribe
Notify of

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes