“Neon Saturdays” atgriežas ar jaunu singlu “Mums pieder laiks”

“Neon Saturdays” atgriežas ar jaunu singlu “Mums pieder laiks”

2021. gada 13. marts

Grupa “Neon Saturdays” 12. martā nodod klausītājiem savu jaunāko singlu latviešu valodā. Dziesma “Mums pieder laiks” ir aicinājums ikvienam izprast individuālās, nepieciešamās izmaiņas savā dzīvē un apzinīgi ļauties tām, personiskās attīstības vārdā.

“Ir virkne iemeslu, kādēļ dziesminieku prātus nepārtraukti nodarbina un radošumam noskaņo romantisko attiecību tēma. Bieži vien tieši saistīšanās ar kādu cilvēku stumj mūs pretī izmaiņām. Bieži vien šī virzība mūs biedē un ieskandina mūsos trauksmes zvanus. Dzīve rāda, ka parasti visvērtīgāk ir ļauties šīm izmaiņām, taču saprāta robežās. Par prasmi to paveikt, tad arī ir šīs dziesmas stāsts,” paskaidro ģitārists, teksta autors Edvīns Rakickis.

Jaunajā singlā “Neon Saturdays” atkāpjas no visbiežāk ieturētā roka skanējuma, dodot priekšroku pavasarīgiem tembriem un relaksējošiem ritmiem. Dziesma ir tapusi ciešā sadarbībā ar pašmāju producentu “JJ LUSH” (Jānis Jačmenkins).


Grupā „Neon Saturdays” darbojas Andris Ēvelis (vokāls), Mārtiņš Rudzītis (basģitāra), Linards Lazdiņš (bungas) un Izdevniecības Rīgas Viļņi žurnālists Edvīns Rakickis (ģitāra).

Pērn grupa kā debitanti iekļuva Latvijas Radio 2 “Muzikālās Bankas” finālā, kopvērtējumā starp daudziem Latvijā atzītiem un zināmiem mūziķiem iegūstot 11. vietu.

“Neon Saturdays” pastāvēšanas laikā ir iznākuši divi albumi un vairāki singli, kuri iekļuvuši lielāko vietējo radiostaciju topos. 2018. gada albums “Freaks In The Ocean” guva vietējo kritiķu atbalstu un nonāca arī ārpus Baltijas esošu radiostaciju ēteros.

Pirms gada grupa nāca klajā ar savu pirmo dziesmu latviešu valodā. Singla “Tik skaļi” veidošanā iesaistījās arī populārais pašmāju reperis Reiks. Drīz pie klausītājiem nonāca grupas nākamie singli latviešu valodā – dziesmas “Man nav bail” un “Klejo sirds”.

Koncerttūrēs “Neon Saturdays” vairākkārt apceļojusi Baltijas valstis un Lielbritāniju, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā „The Great Escape”.

Par „Neon Saturdays” mūziku savulaik ļoti atzinīgi izteicies arī Tims Freizers – „British Academy of Songwriters and Authors” (BASCA) valdes pārstāvis un starptautiski pazīstams dziesmu autors, kurš sacerējis kompozīcijas tādiem māksliniekiem kā Tīna Tērnere, Billijs Maijers un citi.

Subscribe
Notify of

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes